Tips voor toekomstige henro

Door een vraag op Facebook werd ik getriggerd om na te denken over welk advies ik mezelf zou geven als ik me nu voor zou bereiden op de tocht. Welke zaken zijn het meest van belang als je als pelgrim de Shikoku 88 tempels wandelend wilt bezoeken? Hieronder 10 tips voor (toekomstige) henro op Shikoku.

  1. Koop de Shikoku Japan 88 route guide
  2. Leer Japans
  3. Bereid je voor op extremen
  4. Lees blogs van andere pelgrims
  5. Denk na over hoe je wilt overnachten
  6. Maak je rugzak lichter en nog lichter
  7. Organiseer hulp (-troepen)
  8. Koop een henro outfit
  9. Vul je portemonnee met cash
  10. Neem de tijd en geniet

Tips voor henro op Shikoku

1. Koop de Shikoku Japan 88 route guide

De route guide is je life-line: hij beschrijft de route, geeft tips, fungeert als tolk en bevat leuke toeristische feitjes.

2. Leer Japans

Om je op Shikoku verstaanbaar te maken is het meer dan wenselijk om Japans te spreken. Een basis is al genoeg. In de route guide staan wat algemene termen waar je een heel eind mee komt. Maar meer is beter.

3. Bereid je voor op extremen

Het klimaat kan moordend zijn qua hitte, luchtvochtigheid, kou, hoosbuien en tyfoons. Sommige bergpaden gaan steil omhoog en omlaag en je wandelt kilometers over asfalt langs doorgaande wegen.

4. Lees blogs van andere pelgrims

Haal daar inspiratie uit, kijk waar zij tegenaan liepen en welke ervaringen zij opdeden. Je doet het al goed: anders was je niet op mijn site uitgekomen!

5. Denk na over hoe je wil overnachten

Zorg dat je eerste overnachting geregeld is voor je vertrekt. Om het land in te komen moet je aangeven waar je eerste overnachting gepland is. Bepaal voor daarna of je in hutten/ een tentje slaapt of dat je een minshoku of hotels boekt.

6. Maak je rugzak lichter … en nog lichter

Iedere kilo neem je mee omhoog langs 10.000 hoogtemeters en de 1.200 kilometer lange wandeling. Bij twijfel laat je het thuis. Op Shikoku kan je vrijwel alles kopen.

7. Organiseert hulp (-troepen)

Regel een Japanse Sim-kaart met data, word lid van de henro Facebook groepen en zoek andere henro op. Ervaring delen helpt echt!

8. Koop een henro-outfit

De henro-outfit is verkrijgbaar bij winkeltjes naast tempel 1. Draag de kleding en word een pelgrim. Daardoor ‘blend je in’, maak je makkelijk contact met de locals en ontvang je bijvoorbeeld o-setai. Deze giften aan de pelgrim variëren van route-aanwijzingen tot geld en overnachtingen.

9. Vul je portemonnee met cash

Op Shikoku moet je nog veel met cash betalen. Van je overnachting tot het eten in een Kombini, alles gaat met cash. Gelukkig zijn er wel veel pinautomaten, die echter zo af en toe (opeens) niet meer werken.

10. Neem de tijd en geniet

Laat niemand jou voorschrijven hoe snel of langzaam jij je eigen pelgrimstocht doet. Iedere keuze is goed als jij je er goed bij voelt. Gebruik daarom ook deze tips alleen als een richtsnoer en ervaar het zelf.

Veel plezier op Shikoku!

Heb jij nog tips voor henro op Shikoku?

Ben ik nog iets vergeten in deze tips voor toekomstige henro op Shikoku? Laat dan hieronder een commentaar achter!

2 reacties op “Tips voor toekomstige henro”

Dankjewel voor deze info en inspirerende tekst. Lees je berichten met veel belangstelling en neem het graag mee in mijn tocht volgende maand al!
Hartelijke groet,
Corinne

Succes met de voorbereidingen en geniet van je henro. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en bouw daar graag weer op voort in voorbereiding op mijn tweede henro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *