Categorieën
Blog

Welkom

Welkom op mijn site. Vandaag is het precies een jaar geleden, dat ik naar Japan vertrok. Voor mij een reis naar het onbekende. Een reis die me geholpen heeft om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Graag neem ik jou mee door mijn ervaringen te delen.

Japanners op het eiland Shikoku zijn gewend aan pelgrims. Ze noemen pelgrims henro. Eigenlijk zou iedere boeddhist als henro een bezoek aan alle 88 boeddhistische tempels moeten brengen. Door als buitenlander, in het Japans gajin, die tocht te wandelen, heb ik me ondergedompeld in de cultuur van Japan.

Omdat de meeste Japanners weinig vrije tijd hebben, kunnen ze de tocht veelal niet wandelen of hebben ze helemaal geen tijd voor een pelgrimstocht. Door de pelgrims een geschenk te geven, de ossetai, gaan ze ‘virtueel’ mee op pelgrimstocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *